Nekaj malega o naši družini

 

 

Celotna kmetija Urbanovc obsega 85 ha zemlje, od tega je 55 ha gozdnih površin, sledijo pa pašniki in travniki. Kmetijo sestavljajo nova hiša, v kateri so tudi urejeni prostori za goste,  kozolec v notranjskem slogu, hlev ter žaga venecijanka, ob kateri je umeščena kašča. Slednji sta prav tako kot stara hiša pod spomeniškim varstvom. Poleg nekoč glavne hiše, ki se ponaša z domnevno letnico 1750, pa stoji še stara, t. i. bajtarska hišica.
Na naši kmetiji ne manjka živali. Hišo čuva psička Lili, ki se jo marsikdo ustraši zaradi njene velikosti, a verjemite, da je govora o prijazni psički, ki je vajena ljudi in ima še posebej rada otroke

lili

 

in mucke, ki se skrivajo povsod okrog hiše. Kokoške in race poskrbijo, da so pri hiši vedno sveža in domača jajca. Vhod v hlev čuvajo plašni zajčki. Iz hleva pa se vedno oglašajo pujski, krave in biki. Ne smemo pozabiti niti oslička Miška in kobile Pike  s potomci. V poletnem času se okrog hiše pasejo tudi koze in ovce s številnimi mladički.

Začetki turizma na naši kmetiji segajo v leto 1994, ko so k nam začeli prihajati prvi gostje. Z njihovo pomočjo smo se tudi veliko naučili. Kot vsak začetek je bil tudi ta težak, a smo bili vsa ta leta deležni podpore prijateljev, ki nam pomagajo, da smo iz leta v leto boljši in lahko svojim gostom ponudimo res najboljše.
Ker se je povpraševanje iz leta v leto povečevalo, smo se odločili za zahteven projekt, za katerega nam danes ni žal. Z letom 2006 smo odprli nov prostor za goste, ki obsega 60 sedežev.